24H Le Mans: Nigel Bailly en Team SRT41 stellen deelname met jaar uit

Onze landgenoot Nigel Bailly moet nog minstens een jaar wachten om zijn debuut te beleven in de 24 Uur van Le Mans. Team SRT41, dat voor het eerst drie rijders aan de start wou brengen met een fysieke handicap, ziet af van zijn project omwille van de coronacrisis. Het team achter Frédéric Sausset mikt wel op een deelname in 2021.
Niet het financiële plaatje, maar wel het gebrek aan voorbereiding houdt de Oreca 07 Gibson van Nigel Bailly, Takuma Aoki en Snoussi Ben Moussa in september weg van het legendarische Franse circuit. “Samen met onze partners, de leden van Team SRT41, de verantwoordelijken van de Automobile Club de l’Ouest en de European Le Mans Series, de voorzitters van de FIA en de FFSA en alle andere personen die hun steentje bijdragen, zijn we tot het besluit gekomen om ons project voor Garage 56 met een jaar uit te stellen door de uitbraak van Covid-19″, reageert Sausset. De Fransman, die beide armen en beide benen verloor, stond in 2016 al aan de start van de 24 Uur van Le Mans.

Het forfait van Team SRT41 betekent dat Sprit of Race zijn Ferrari 488 GTE mag klaarstomen voor Matt Griffin, Duncan Cameron en Aaron Scott. Het drietal komt uit in GTE-Am.